Tarieven PCR sneltest met COVID reisdocument
☝Klik hierboven & Bestel Vandaag je test!☝

Waar vind ik een testlocatie voor een coronatest in Buitenhof?

Waar vind ik een testlocatie voor een coronatest in Buitenhof

Woon je in Buitenhof of omgeving en ben je op zoek naar een locatie waar je een coronatest kunt laten doen? Je kunt verschillende redenen hebben om een coronatest te laten doen. Misschien ben je kort geleden in contact geweest met iemand die positief is getest, of ben je van plan om binnenkort op reis te gaan. Voor veel landen geldt het kunnen overleggen van negatieve uitslag van een coronatest namelijk een belangrijk reis certificaat. Hieronder vertellen we waar je een sneltest in Buitenhof kunt laten doen, wat voor verschillende corona testen er zijn en wat je moet weten over een corona test als je naar het buitenland gaat.

Wat zijn de verschillende corona testen?

Als je jezelf wilt laten testen op het coronavirus zijn daar verschillende testen voor mogelijk. Alle testmethodes onderzoeken op hun eigen manier of er een besmetting heeft plaatsgevonden. Ook is er een verschil in de nauwkeurigheid van de verschillende testen. De belangrijkste soort testen zijn de PCR testen. Deze test wordt het meest gebruikt op testlocaties zoals op de testlocaties van de GGD. De PCR test staat bekend als zeer betrouwbaar en wordt daarom ook zo vaak gebruikt. Daarnaast is een andere belangrijk groep de antigeen testen. Deze staan ook bekend als de zogenaamde sneltesten en geven -zoals de naam zegt- snel een resultaat. In deze categorie vallen ook de zelftesten die je thuis kunt doen. Een aantal van deze zelftesten zijn sinds kort door het RIVM goedgekeurd.

Een PCR test, hoe gaat dat?

Als je naar een testlocatie gaat voor een PCR test, dan wordt er een monster genomen door met een neusswab wat vocht of slijm uit je neusholte te halen. Dit monster wordt in een laboratorium onderzocht of het sporen van het RNA van het coronavirus bevat. RNA is het genetische materiaal van het virus, wat een beetje vergelijkbaar is met hoe DNA genetisch materiaal bevat. Om goed te kunnen zien of er RNA aanwezig is, moet het monster een heel proces ondergaan waarbij de cellen worden vermenigvuldigd. Door het vermenigvuldigen van de cellen in het monster wordt zelfs een hele kleine hoeveelheid RNA aantoonbaar, daarom is de test ook zo nauwkeurig. Maar een PCR test heeft als grote nadeel dat het hele proces nogal wat tijd in beslag neemt, en vaak moet je dus een dag wachten totdat je de uitslag krijgt.

Hoe werkt een sneltest voor corona?

Als je naar een testlocatie komt voor een sneltest, onderga jij hetzelfde proces als bij een PCR test. Er wordt ook bij een sneltest een monster genomen door met een neusswab wat vocht of slijm uit je neusholte te halen. Het proces erna verloopt alleen anders, omdat het monster geanalyseerd wordt op andere deeltjes. In het geval van een antigeen test is het doel niet om RNA, maar om antigenen op te sporen. Deze antigenen zijn moleculen die aan de buitenzijde van een virus cel aanwezig zijn. Als zo’n virus cel je lichaam binnenkomt herkent je afweersysteem deze antigenen niet. Op deze manier herkent je afweersysteem organismen die niet in je lichaam thuishoren en kan er een afweerreactie worden gestart.

Antigenen zijn een soort eiwitten waarvan je de aanwezigheid kunt aantonen door het in contact te brengen met een speciale vloeistof. Het proces van de antigeen test gaat een stuk sneller dan de PCR test, en je hebt meestal binnen een kwartier al resultaat. Het grote nadeel is dat de antigeen test iets minder nauwkeurig is dan de PCR test. 

Kosten PCR coronatest met Non-COVID verklaring
☝Hier en Koop Vandaag je pcr-test!☝

Ben je op zoek naar locatie voor een sneltest in Buitenhof, klik dan op deze link. 

Is een coronatest noodzakelijk bij een reis naar het buitenland?

De meeste landen hebben vanwege de pandemie maatregelen getroffen om te verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo zijn er allerlei reisbeperkingen ingesteld. Een van die beperkingen is dat je zonder een negatief testresultaat van een coronatest het land niet in komt. Zelfs als je voor een noodzakelijke reis naar onze buurlanden België of Duitsland moet, is het verplicht te kunnen laten zien dat je een negatief getest bent op het corona virus. En ook het moment waarop je een negatief bent getest is van belang, want in veel landen geldt dat je binnen 24 uur na de coronatest moet zijn ingecheckt. Plan daarom zorgvuldig je reis en de coronatest, zodat je binnen de gestelde tijd blijft.

Overigens geldt de noodzaak tot testen ook als je vanuit een ander land naar Nederland reist. 

Is een coronatest noodzakelijk bij een reis naar het buitenland

Welke coronatest moet ik laten doen voor een reis naar het buitenland?

De meeste landen stellen als eis dat je een officiële Non-Covid19 verklaring moet kunnen laten zien als je hun land in wilt. Zo’n officiële verklaring werkt als een reisdocument, en krijg je hoofdzakelijk bij een negatieve PCR test. Je kunt aangeven dat je deze verklaring wilt ontvangen als je de test gaat doen. Je kunt hier een PCR-test aanvragen als je op reis moet naar het buitenland. De Non-Covid19 verklaring moet zijn opgesteld in het Engels en op het document moeten je naam en paspoortnummer zijn vermeld.

Het is overigens het vermelden waard dat er ook landen zijn die een antigeen testuitslag accepteren als deze door een officieel erkende test locatie is uitgevoerd. Let op, dit gaat alleen over antigeen testen die door een officiële testlocatie zijn afgenomen. Het is dus niet afdoende om het negatieve testresultaat van een zelftest mee te nemen. Informeer in ieder geval goed wat de specifieke eisen zijn die het land waar je naartoe gaat stelt. 

Is het ook verplicht om kinderen te laten testen bij een reis naar het buitenland?

Ook wat betreft een leeftijdsgrens voor verplichte corona testen verschillen de eisen per land. Om een voorbeeld te geven, als je met je kinderen naar Duitsland moeten reizen, dan dienen ze ongeacht de leeftijd een corona test te ondergaan en officieel kunnen aantonen dat ze niet besmet zijn met het virus. Als je daarentegen je kinderen naar onze zuiderburen meeneemt, dan hoeven ze pas een Non-Covid19 verklaring te laten zien als ze 12 jaar of ouder zijn. Informeer daarom wat voor leeftijdseisen aangaande een Non-Covid19 verklaring het land heeft waar je naartoe gaat.